2009. augusztus 21., péntek

Méhecske csoport...


Szeptembertől új csoporttal bővül az óvodánk...ez egyrészről jó, biztató, hogy sok a gyerek, másrészről rossz mert nekem, az eddig sem kevés munkám még több lesz. Sajnos már elértem azt a küszöböt, hogy ezt, panaszkodás nélkül nem tudom tolerálni. Egy kis adathalmaz mihez viszonyítás képest: a kerületünkben 20 óvoda van, ebben vannak 1 , 2 vagy 3 telephellyel működő óvodák. Ilyen nagy mint a mienk csak kettő van 3 telephely 11 csoport, a kerület zöme 1 telephelyen 6 csoportos, és bizony van olyan ovi is ahol 1 telephely 4 csoport van. Ezekhez az ovikhoz ugyanúgy egy 8 órás óvodatitkár dukál, mint a legnagyobbhoz...szerintem ez így nagyon nincs rendjén...az tény hogy belőlem simán kijönne 2 óvodatitkár, ha valaki feltalálta volna az osztódás műveletét, de egyelőre még egyben vagyok, s a 8 óra az nekem is 8 óra.

A lényeg a lényeg, hogy mivel 66 gyereket -aki körzetileg hozzánk tartozik, s decemberig betölti a 3 évet- el kellett utasítani, ezért az önkormányzat el kezdte keresni a lehetőségeket, hogy ez a szám minél kisebb legyen. Az új óvodánkban, amely EU-s színvonalú, külön nevelőtestületi szoba is épült, mint az iskolákban, ahol a könyvtár, az óvónői öltöző és 10 db árva íróasztal volt. Gyakorlatilag csak porfogó szoba, mert egy óvodában minek testületi szoba, az óvónő nem hagyhatja ott a gyerekeket, bármennyire is sok az adminisztratív munka, azt a gyerekek mellett kell megoldania, s gyakorlatilag munkaidejét is végig a csoportban kell letöltenie.

Tehát jött az ötlet, hogy alakítsanak ki ott egy szükségcsoportot 18 gyerek részére. Az örkormányzat kapott a lehetőségen, összekaparta a pénzt a szükségcsoportra, s láss csodát 1,5 hónap alatt el is készült. Ami igaz az igaz, hogy ez nem az önkormi érdeme, hanem az óvodavezetőé aki egyedül intézett mindent, így nem kellett várni senkire, s a vállalkozó szépen meg is csinálta. Egyelőre szép, s megfelelő, aztán a használatban???... majd kiderül. :D


4 megjegyzés:

Abile írta...

Nem is olyan régen még arról szóltak a hírek, hogy a gyermekhiány miatt óvodákat és bölcsiket kellett bezárni, most viszont kevés már a meglévő férőhelyek száma. Jó hír, hogy vannak óvodák, ahol tudnak bővülni és még jobb körülményeket biztosítani az apróságoknak! Neked pedig sok türelmet és kitartást kívánok a munkádhoz!

Lonci (Győr) írta...

Mi sem tudunk már 3. éve a Kastélyban táborozni, mert oda is óvoda került, sőt az iskolából is elcsíptek már egy jó részt, szintén óvodának. Amikor már felnőnek, akkor meg napközis nyugdíjas óvoda lesz??????? Nálunk is nagyon sok dolguk van az óvónőknek.

Márti írta...

Nagyon meg tudlak érteni! Régen nálunk is így működtek a dolgok, egy egységhez (2-3 óvoda - 10-12 csoport) 1 óvodatitkár tartozott. Pár éve összevonták a városban az óvodákat, egy "fővezető" lett és egy "titkárság". Négyen dolgoznak ott, 12 óvodát látnak el. Nem tudom, hogy arányaiban jobb-e így a helyzet? Mindenhol spórolnak...........Csak nem ésszerűen! Nálunk is megszüntettek bölcsődéket, most pedig megint kellenének. Így kényszerből kerülnek oviba olyan gyerekek, akiknek még a bölcsődében lenne a helyük, sokkal előnyösebb lenne a számukra.Persze óvodai csoportokat is bezártak, így egyre magasabbak a létszámok.
Hát, kitartást kívánok!

dit írta...

Nagyon szép csoport szimbóleumot varrtál, Krisztike biztosan örül neki!!!:o) Jó lenne, ha az osztódást oly módon találnák ki, hogy egy kicsi jutna belőled a Zöldike oviba is, addig is :o((( Köszönöm a megszólíttatást és igyelszem válaszolni a kérdésekre a limcsi pedig kifejezetten jól esik ebben a fülledt időben, vedd úgy , hogy már szürcsölöm is!! e

Related Posts with Thumbnails